پوست

راهکارهای جلوگیری از ریزش ابرو ، از دلایل تا درمان ها

ریزش ابرو

ریزش ابرو یا نازک شدن تارهای آن، ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. این امر فوق العاده ناخوشایند بوده و سبب کاهش زیبایی افراد خواهد شد.

موهای ابرو نیز مانند موی سر ممکن است دچار ریزش شدید شده و یا رشد آن ها متوقف شود. ابرو در زیبایی چهره بسیار تاثیر گذار است. به همین دلیل ریزش ابرو یا نازک شدن و کم پشت شدن آن می تواند انسان ها را آزرده خاطر کند. در این مقاله توضیحاتی جامع و مفید در خصوص علت های ریزش ابرو، نحوه پیشگیری و درمان آن را به طور کامل شرح می دهیم.

شایع ترین علل ریزش ابرو

عوامل بسیاری می تواند در ریزش ابرو موثر باشد. در این بخش، شایع ترین علت های آن را بررسی می کنیم.

1. اختلال در عملکرد غده تیروئید

هنگامی که غده تیروئید به اندازه نیاز بدن هورمون ترشح نکند، فرد به کم کاری یا پرکاری تیروئید مبتلا می شود. در هر دو صورت، رشد و رویش مجدد مو و ابرو تحت تاثیر قرار گرفته و عملکرد طبیعی فولیکول ها با اختلال مواجه می شود. این امر همچنین منجر به نازک و کرکی شدن ابروها خواهد شد. بیشترین قسمتی از ابرو که در اثر بیماری تیروئید دچار ریزش خواهد شد، بخش انتهایی آن است.

 

ریزش ابرو در اثر تیروئید

 

2. از بین رفتن فولیکول های ابرو به دلیل آسیب پوست

حتما تا به حال فردی را دیده اید که قسمتی از ابروهایش دارای بخیه، سوختگی یا شکستگی باشد. همان طور که مشاهده کرده اید، بخشی از پوست که دچار آسیب شده، بدون مو است. شکستگی و بخیه در ابرو (و یا هر نوع آسیب دیگر)، فولیکول های مو در آن ناحیه را از بین می برد. از این رو، رویش مجدد موها در قسمت آسیب دیده، امکان پذیر نیست.

 

ریزش مو به دلیل شکستگی ابرو

 

3. کمبود مواد مغذی ضروری در بدن

تغذیه یکی از عوامل فوق العاده مهم در رشد ابرو ها و تراکم آن بوده و تاثیر این موضوع غیرقابل انکار است. وجود انواع ویتامین ها در رژیم غذایی برای رشد ابرو ضروری است. در صورتی که مواد مغذی لازم به بدن نرسد، ریزش ابرو و مو بسیار افزایش می یابد. از جمله مواد مغذی مهم، بیوتین، آهن، اسیدهای چرب از جمله امگا 3 و سیستئین را می توان نام برد.

 

کمبود مواد مغذی سبب ریزش ابرو می شود.

 

4. ریزش ابرو در اثر بیماری های خود ایمنی

هنگامی که عوامل خارجی به بدن وارد شوند، سیستم ایمنی با آن ها مقابله می کند. گاهی اوقات، سیستم ایمنی به طور اشتباه به سلول های بدن حمله می کند. در این صورت گفته می شود که فرد به بیماری خود ایمنی مبتلا شده است. سیستم ایمنی افرادی که به انواع بیماری های خود ایمنی مبتلا هستند، ممکن است سلول هایی که در رشد مو و ابرو نقش دارند را بیگانه شناسایی کرده و به آن ها حمله کند. در این صورت فرد با ریزش مو مواجه خواهد شد. آلوپسیا، ام اس، روماتیسم مفصلی، سلیاک، دیابت نو 1، لوپوس، التهاب روده، التهاب عروق، تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری آدیسون از رایج ترین بیماری های خود ایمنی هستند.

 

ریزش ابرو در اثر بیماری آلوپسیا

 

5. جذام یا هانسن

جذام که نام دیگر آن هانسن است، نوعی بیماری است که توسط یک باکتری ایجاد شده و می تواند بین 5 تا 20 سال خاموش بماند. سپس علائم آن ظهور می کند. یکی از علائم اصلی این بیماری مشکلات پوستی است که می تواند ابروها را نیز درگیر کرده و سبب از بین رفتن فولیکول های مو شود.

 

ریزش موهای ابرو در اثر جذام

 

6. ریزش ابرو به دلیل شیمی درمانی

سرطان معمولا دوره درمان طولانی مدت داشته و یکی از عارضه های آن که بر روی بیمار تاثیرگذار است، ریزش مو و ابرو می باشد. هدف داروهای استفاده شده در شیمی درمانی، سلول های سرطانی در حال رشد است. اما در این میان، داروها به برخی سلول های در حال رشد بدن (از جمله فولیکول های مو که رشد سریعی دارند) نیز حمله می کنند. این حمله سبب از بین رفته ریشه مو یا همان فولیکول شده و می تواند موی سر، ابرو و مژه را از بین ببرد.

 

شیمی درمانی سبب ریزش ابرو می شود.

 

7. ریزش ابروهای فرد پس از کاشت ابرو

کاشت ابرو که امروزه بسیار مرسوم شده، عملی است که طی آن گرافت یا فولیکول ها از سر شخص برداشته شده و در قسمت ابرو کاشت می شود. طی این فرآیند موهای جدید پیوند خورده و رشد می کنند. در صورتی که تکنیسین، فرد متخصص و ماهری نباشد، ممکن است در حین کاشت به فولیکول های ابرو آسیب بزند. همچنین کاشت موهای جدید را به طور دقیق و طبق اصول انجام ندهد. در این حالت نه تنها ابروهای کاشت شده ریزش پیدا می کنند، بلکه فولیکول های موی ابروی خود فرد نیز ممکن است آسیب دیده و دچار ریزش شود.

 

کاشت ابرو

 

8. واکنش های آلرژیک

حساسیت یکی از دلایل ریزش ابرو است. آلرژی معمولا در پاسخ به یک ماده خارجی یا شرایط آب و هوایی به وجود می آید. به طور مثال، بدن شما ممکن است نسبت به یک شوینده واکنش آلرژیک نشان دهد. به این حالت درماتیت تماسی گفته می شود. در پی آن، پوست (اپیدرم و گاهی درم) ملتهب خواهد شد. فولیکول های مو که در اپیدرم قرار دارند نیز تحت تاثیر التهاب قرار گرفته و از بین می روند.

 

واکنش آلرژیک به شوینده ها

 

9. استرس ؛ از مهم ترین عوامل ریزش ابرو

ریزش ابرو در اثر استرس بسیار رایج است. البته خوشبختانه می توان گفت این مشکل موقتی است و با از بین رفتن اضطراب و بازگشت به شرایط روحی متعادل، به مرور رشد ابروها به حالت عادی برمیگردد. استرس بیش از حد می تواند سبب ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در بدن فرد شود. از جمله این تغییرات، به هم ریختگی هورمون ها و یا کاهش اکسیژن رسانی به پوست و فولیکول های مو را می توان نام برد که هر دو مورد بر رویش و رشد ابرو ها فوق العاده تاثیر گذار هستند.

 

تاثیر استرس بر ریزش ابرو

 

10. کاهش رشد ابرو و ریزش آن در بارداری و زایمان

یکی از چالش هایی که بانوان باردار با آن سر و کار دارند، ریزش ابرو در این مرحله از زندگی است که بسیار شایع می باشد. در دوران حامگلی عوامل مختلفی دست به دست هم می دهند که معمولا منجر به ریزش ابرو و نازک شدن تار موها خواهد شد. در این دوره تغییرات هورمونی ایجاد می شود. از طرف دیگر معمولا مادران باردار دچار کم خونی می شوند. استرس و اضطراب حاملگی از دیگر دلایل ریزش ابرو در این دوران است. کمبود مواد غذایی در بدن در دوره بارداری بسیار مهم بوده و در صورتی که فرد رژیم غذایی مناسبی نداشته باشد، دچار ریزش ابرو خواهد شد.

 

کاهش رشد ابرو در بارداری

11. کندن موهای ابرو به طور مداوم

ابرو برداشتن یکی از روش های مرسوم برای زیبایی و نظافت صورت است. برای این منظور از موچین، نخ، تیغ و غیره استفاده می شود. کندن مداوم موهای ابرو، سبب تضعیف فولیکول شده و می تواند منجر به آسیب و یا از بین رفتن آن شود. به همین دلیل، افرادی که سالیان زیادی ابروهای خود را با استفاده از روش های تهاجمی نظافت، مثل استفاده از موچین بر می دارند، به مرور ابروهای ضعیف تر و کم پشت تری خواهند داشت.

 

ضعیف شدن فولیکول ابرو در اثر کندن مداوم

 

12. استفاده مداوم از مواد شیمیایی

افرادی که به طور مداوم از مواد شیمیایی برای رنگ کردن یا حالت دادن به ابرو های خود استفاده می کنند، بیش از سایرین در معرض ریزش ابرو هستند. لیفت ابرو، رنگ ابرو، ریمل ابرو، مداد، سایه و سایر مواد شیمیایی می تواند در ضعیف کردن فولیکول های مو بسیار موثر باشند.

 

ریزش ابرو در اثر مواد شیمیایی

 

13. ریزش ابرو در اثر انواع بیماری های پوستی

بیماری های پوستی می توانند نقش بسیار موثری در ریزش یا ضعیف شدن تار موی ابرو داشته باشند. اگزما، پسوریازیس و درماتیت سبورئیک از بیماری های پوستی شایع هستند. از دیگر بیماری های پوستی موثر بر ریزش ابرو می توان قارچ فولیکول تروپیک و سرطان سلولی فلسی را نام برد.

 

اگزما در ابرو

 

14. ریزش طبیعی ابرو ها در اثر افزایش سن

با افزایش سن، موی سر، ابرو، مژه و سایر قسمت ها، به تدریج ضعیف، نازک و کم پشت می شود. این روند کاملا طبیعی است. با بالا رفتن سن، هورمون ها دچار تغییر می شوند. در مردان هورمون تستسرون و در بدن زنان میزان هورمون استروژن کاهش می یابد. تغییرات هورمونی روی رشد موها و رویش مجدد آن ها فوق العاده تاثیرگذار است. این موضوع به طور معمول از دهه 40 آغاز می شود و با افزایش سن، تغییرات هورمونی بیش تر خواهد شد.

 

تاثیر سن بر ریزش ابرو

 

پیدا کردن علت؛ اولین قدم برای درمان ریزش ابرو

مهم ترین مرحله برای کنترل ریزش ابرو، پیدا کردن علت آن است. توصیه می شود علت های ریزش ابرو را با دقت بخوانید. در صورتی که علت را به درستی نیابید، درمان امکان پذیر نخواهد بود. به منظور یافتن صحیح علت، ابتدا باید از سلامت جسمی خود مطمعن شوید. برای این منظور می توانید چک آپ انجام دهید و نتیجه را با پزشک معالج در میان بگذارید. در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا باشید، درمان هایی که توسط پزشک ارائه می شود را به طور صحیح انجام دهید.

 

چک آپ برای درمان ریزش ابرو

 

در صورتی که شرایط جسمی مناسبی دارید، ریزش ابرو می تواند علل دیگری داشته باشد. به طور مثال اگر شرایط زندگی شما بسیار استرس آور است، ممکن است علت ریزش ابروهایتان، شرایط روحی شما باشد. در این وضعیت، با کنترل و مدیریت استرس می توانید ریزش ابرو را کنترل کنید. در مثال دیگر، فردی را در نظر بگیرید که به طور مداوم از رنگ ابرو، مواد لیفت و مداد ابرو استفاده می کند. ریزش ابروی این فرد به دلیل استفاده مداوم از مواد شیمیایی است. از این رو با قطع استفاده از آن و جایگزین کردن مواد تقویت کننده ابرو در روتین روزانه، می تواند ابروهای پر تر و زیباتری داشته باشد.

تقویت ابرو

پس از یافتن علت ریزش ابرو و رفع آن، با استفاده از راهکارهایی که در ادامه گفته می شود، می توانید ابروهای خود را تقویت کنید.

  1. روغن تراپی برای درمان ریزش ابرو
  2. استفاده از محلول های تقویت کننده ابرو
  3. ژل معجزه بخش آلوورا
  4. تقویت فولیکول های مو با سیر و پیاز
  5. استفاده از مکمل های غذایی

 

1. روغن تراپی برای درمان ریزش ابرو

استفاده از روغن های طبیعی و گیاهی برای درمان ریزش ابرو و افزایش رشد موها از زمان های قدیم مورد توجه عموم بوده و فوق العاده موثر است. برای این منظور از روغن های مختلف استفاده می شود:

  • روغن کرچک
  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • روغن سیاه دانه

روغن کرچک 

استفاده از روغن کرچک، یکی از بهترین روش ها برای درمان ریزش ابرو و کمک به رشد مجدد است. انواع پروتئین ها، ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان ها به میزان بالا در روغن کرچک وجود دارد. روغن کرچک را می توانید هر روز روی ابروهای خود ماساژ داده و برای مدت 30 دقیقه به آن مکث دهید. سپس با آب ولرم آبکشی کنید.

 

روغ نکرچک برای درمان ریزش ابرو

 

روغن زیتون

یکی دیگر از درمان های سنتی برای تقویت ابرو، استفاده از روغن زیتون است. این ماده سرشار از ویتامین های مختلف بوده و می تواند مواد مغذی را به ابرو برساند. از این رو سبب رشد مجدد شده و تار موی ابرو را نیز ضخیم و مستحکم می کند. برای استفاده ابتدا ابروهای خود را تمیز کنید. سپس مقدار مناسبی روغن را روی ابروها بمالید و پس از گذشت چند ساعت با آب ولرم و شوینده مناسب بشویید.

 

تقویت ابرو با روغن زیتون

 

روغن نارگیل

روغن نارگیل یک مرطوب کننده بسیار قوی و طبیعی است که استفاده از آن سبب پیشگیری از شکستگی و آسیب موهای ابرو خواهد شد. همچنین حاوی پروتئین ها و سایر مواد مغذی بوده که برای تقویت ابرو فوق العاده مفید هستند. لوریک اسید موجود در این روغن خاصیت ضد میکروب داشته و از ایجاد عفونت در فولیکول های ابرو پیشکیری می کند. می توانید شب ها قبل از خواب مقدار کمی روغن نارگیل روی ابروها مالیده و اضافه آن را با پنبه بگیرید. سپس صبح با آب ولرم و شوینده ملایم شست و شو دهید.

 

روغن نارگیل برای تقویت ابرو

 

روغن سیاه دانه

به منظور تحریک فولیکول های ابرو می توانید از روغن سیاه دانه استفاده کنید که بسیار مفید است. استفاده از این روغن گردش خون را بالا برده و سبب افزایش رشد خواهد شد. این محصول دارای خاصیت ضد باکتریایی، ضد قارچ و ضد التهاب است. انواع ویتامین ها، اسیدهای چرب و مواد مغذی لازم برای رشد ابرو و افزایش استحکام تار آن، در روغن سیاه دانه وجود دارد.

 

روغن سیاه دانه ؛ درمان ریزش ابرو

 

2. استفاده از محلول های تقویت کننده ابرو

امروزه محلول های تقویتی به طور تخصصی و حرفه ای برای ابروها تولید می شود که توسط متخصصان فرمول سازی شده اند. برخی از برندهای معتبر که در این زمینه فعال هستند، محصولاتی حیرت انگیز عرضه کرده اند که مورد توجه عموم قرار گرفته است. این محصولات حاوی انواع مواد مغذی مورد نیاز برای ابرو ها بوده و به رشد و استحکام تار ابرو فوق العاده کمک می کند. محصولات تقویتی از برندهای مختلف در بازار وجود دارد که در ادامه بهترین و اثربخش ترین موارد را به شما معرفی می کنیم.

  • تقویت ابروی سریتا
  • تقویت ابروی ماوالا
  • تقویت ابروی سینره
  • محلول تقویتی اکسیلیا
  • تونیک تقویت ابرو وژه
  • ژل تقویت ابروی کراستم اویدرم

 

تقویت کننده ابرو سریتا

 

3. ژل معجزه بخش آلوورا

ژل آلوورا که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته، دارای خواص بیشماری است. میزان بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی در ترکیبات آلوورا وجود دارد که برای فولیکول مو بسیار مغذی بوده و سبب تقویت آن می شود. از طرف دیگر خاصیت مرطوب کنندگی بالای ژل آلوورا، از شکنندگی و ضعیف شدن تار مو پیشگیری می کند. استفاده از این ژل به مرور زمان منجر به ضخیم شدن تار موهای ابرو خواهد شد. آن چه برای مشاهده نتایج بی نظیر آلوورا مهم است، تداوم در استفاده از آن است.

 

تقویت ابرو با ژل آلوورا

 

4. تقویت فولیکول های مو با سیر و پیاز

یکی از راه های موثر خانگی برای پر شدن ابروها، استفاده از خواص سیر و پیاز است. پیاز حاوی میزان بالایی از گوگرد است که به تقویت فولیکول های مو بسیار کمک می کند. این روش بسیار کم هزینه بوده و به راحتی می توانید از مزایای آن بهره مند شوید. برای استفاده کافی است یک پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس آب پیاز را روی ابرو ها به آرامی ماساژ داده و برای چند دقیقه به آن مکث دهید. در انتها با آب ولرم و شوینده ملایم آبکشی انجام دهید.

در خصوص استفاده از سیر، می توانید یک حبه را از وسط به دو نیمه تقسیم کنید. سپس از قسمت بریده شده، سیر را روی ابروهای خود ماساژ دهید. حداکثر پس از نیم ساعت آبکشی را انجام دهید. نتایج تحقیقات نشان می دهد که تاثیر سیر و پیاز نسبتا سریع می باشد.

 

تقویت ابرو با سیر و پیاز

 

5. استفاده از مکمل های غذایی

رژیم غذایی سالم و کامل، بر رویش و رشد موها بسیار موثر است. فولیکول مو به مواد غذایی ویژه ای نیاز دارد که از طریق تغذیه فرد تامین می شود. از این رو در صورتی که خواهان ابروهای پر پشت و زیبا هستند، باید توجه ویژه ای به مواد غذایی مصرفی خود داشته باشید. بیوتین ماده ای است که برای رشد موها فوق العاده ضروری بوده و اهمیت آن غیر قابل انکار است. این ماده به میزان بالا در بادام زمینی، تخم مرغ، ماهی، آووکادو، جگر، تخمه آفتابگردان، حبوبات، موز، هویج، قارچ، مخمرها و لبنیات وجود دارد. همچنین برای تامین بهتر بیوتین می توانید از مکمل هایی که حاوی این ماده ارزشمند هستند، استفاده کنید.

 

بیوتین ماده ای ارزشمند برای تقویت ابرو

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *